Aplikace

11.02.2014 19:28

Důležité pro bezpečnost vašeho účtu je i to, jestli jste nějaké aplikaci neposkytli přístup k vašemu účtu. V Nastavení účtu najdete záložku Aplikace, kde se můžete podívat, jaké aplikace mají práva k vašemu účtu. A také je odebrat. Bývá dobré se čas od času do přehledu podívat a odebrat aplikace, které jste už přestali používat. V případě podezření na podivné chování vašeho účtu je velmi vhodné se sem podívat, může se totiž stát, že se zde objevila aplikace, kterou jste přidali buď omylem, nebo mohla být přidána útočníkem. Pro útočníka totiž může být užitečné získat přístup k vašemu účtu tak, abyste se o tom nedozvěděli.



 

Bývá dobré se čas od času do přehledu podívat a odebrat aplikace, které jste už přestali používat. V případě podezření na podivné chování vašeho účtu je velmi vhodné se sem podívat, může se totiž stát, že se zde objevila aplikace, kterou jste přidali buď omylem, nebo mohla být přidána útočníkem. Pro útočníka totiž může být užitečné získat přístup k vašemu účtu tak, abyste se o tom nedozvěděli.

 

Možnost aplikací mít přístup k vašemu účtu neberte na lehkou váhu, systém přístupových práv je velmi široký a velmi zneužitelný.

(převzato z webu lupa.cz)